If a writer falls in love with you, you can never die.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Δρόμο.

Υπάρχει μια σημαντικά μεγάλη -και ολοένα αυξανόμενη όπως φαίνεται- μερίδα οδηγών που ονομάζω Fuck-You-Drivers.

Είναι οι οδηγοί που οδηγούν με τρόπο και mentality ότι είναι μόνοι τους στο οδικό δίκτυο. Συμπεριφέρονται λες και ο δρόμος τους ανήκει. 

Αδυνατούν να σεβαστούν οτιδήποτε, από τον κώδικα οδικής ασφάλειας μέχρι το common sense. Το οδήγημα τους αποπνέει γενικότερα ένα άρωμα 'fuck you' και όποιον πάρει.

Εξαιρετικά παραδείγματα αυτής της θλιβερής ομάδας, είναι αυτοί που έρχονται σφίνα από την διπλανή λωρίδα και θέλουν σώνει και καλά να μπουν μπροστά σου για να κόψουν δρόμο. Επειδή παραείναι ντεκαντάς να περιμένουν στην μεγάλη ουρά όπως εσένα.

Ή αυτοί που κυριολεκτικά θα κόψουν το δρόμο-ή τη λεωφόρο, δεν τους πολυνοιάζει- για να παρκάρουν απέναντι, έξω από το μαγαζί που θέλουν. Ενώ εσύ, θα κάνεις το γύρω του τετραγώνου απλώς για να είναι στη μεριά σου εκεί που θες να πας ή να παρκάρεις.

Κι ενώ με εξοργίζει αυτή η αναιδέσταση εως και επικίνδυνη συμπεριφορά, νομίζω αυτό που μου χτυπά πιο πολύ στα νεύρα με αυτούς τους τύπους είναι η συνειδητοποίηση ότι μάλλον, η συμπεριφορά τους αυτή δεν περιορίζεται στο δρόμο και μόνο.

Πραγματικά τους ταυτίζω με τον αγενή τύπο που μπαίνει σε μια υπηρεσία και δεν μιλά στον απέναντι του στον πληθυντικό, με τον ενοχλητικό γείτονα που πετάει τα σκουπίδια τους έξω από τον κάλαθο 'γιατί έτσι', με το συνάδελφο που θα σου παίξει πουστιά πίσω από την πλάτη σου ή το συγγενή που θα επιχειρήσει να σου γελάσει στα κληρονομικά.

Επειδή αν είσαι τόσο παρτάκιας στο δρόμο, αδυνατώ να φανταστώ πως έχεις την ικανότητα να είσαι κόσμιος και δίκαιος αλλού. 


4 σχόλια:

  1. Καλημερα!
    αχ... πόσο σε νιώθω... εγώ δηλαδή είμαι μαλ.. που περιμένω στην ουρά, όπως πρέπει; είμαι σίγουρος ότι η συμπεριφορά είναι σημάδι χαρακτήρα, κι αν όχι πάντα, τότε συνήθως δείχνει τον πραγματικό εαυτό του ανθρώπου...
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή συνέχεια και σε σένα, και καλή υπομονή σε όλους μας στο δρόμο! :)

      Διαγραφή
  2. Κάθε πρωί σε μια διαδρομή 10 λεπτών (ΜΕ την κίνηση) βρίσκω 2-3 τέτοιους.
    Μπαίνουν στο ράουντ αμπάουτ από την εξωτερική λωρίδα, μπαίνουν στην εσωτερική και φκαίνουν ξανά στην εξωτερική. Παίζεις τους πουρού και ούτε που καταλάβουν ότι εκάμαν κάτι.
    Αλλάσσουν λωρίδες σαν τους μαλάκες, φκαίνουν που στριψίματα χωρίς να τους κόφτει αν σου κόφκουν το δρόμο...
    Και συμφωνώ ότι εν μπορώ να πιστέψω ότι εν άτομα που μπορείς να εμπιστευτείς, άτομα υπεύθυνα και όχι παρτάκηδες ανεύθυνοι που πάντα φταίει κάποιος άλλος για ότι συμβεί στις ζωές τους, στις δουλειές τους, στις σχέσεις τους...
    Moonlight

    ΑπάντησηΔιαγραφή