If a writer falls in love with you, you can never die.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

My κρίκο. My ego.

Ένας άνδρας, οδηγούσε το αυτοκίνητο του ένα βράδυ σε ένα μακρύ σκοτεινό δρόμο σε μια απομακρυσμένη περιοχή. Ξαφνικά του σκάει το λάστιχο. Είναι μόνος, δεν έχει τηλέφωνο και είναι βράδυ. Βλέπει καπου στον ορίζοντα ένα μικρό φωτάκι. Ένα σπίτι. Ξεκινάει με τα πόδια να πάει σε αυτό να ζητήσει βοήθεια. Μέχρι να φτάσει όμως περνάνε χιλιάδες σκέψεις από το μυαλό του. 'Θα αναστατώσω τους ανθρώπους νυχτιάτικα', 'Αν δεν μπορούν να με βοηθήσουν?', 'Αν δεν είναι κανένας στο σπίτι?', 'Αν είναι κανένας αγρίκος και μπλέξω?', 'Αν νομίσουν ότι είμαι επικίνδυνος?', 'Αν δεν έχουν κρίκο?', 'Που πάω να μπλέξω, θα με βρίσουν που τους αναστώνω'. Φτάνει το σπίτι, χτυπάει το κουδούνι. Ανοίγει ένας γλυκός κύριος ρωτώντας ευγενικά 'Τι συμβαίνει καλέ μου άνθρωπε?'

Και ο άνδρας του απαντά 'Α γαμήσου κι εσύ και ο κρίκος σου'.

"Είσαι η ιστορία του κρίκου προσωποποιημένη" μου είπε προχτές ο κολλητός μου. Κάπου μεταξύ reality και cloudiness, βλέπε 2ου και 3ου cocktail. And the sad thing is, he is absolutely right.

Κάνω σενάρια μες το μυαλό μου πολλές φορές και τρώγομαι μόνη μου. Λυσσάω μόνη μου. Και ξεσπώ out of nowhere, βάση των δικών μου υποθέσεων. It's a slippery slope; είναι πολύ tricky. Πρέπει να το αντιληφθείς ότι το κάνεις για να αρχίσεις να αποκτάς λίιιιιιγο τον έλεγχο των ειρμών σου.

I'm a doer. And for my size, I have many opinions which I need to voice. Don't get me wrong, άμα έχω κάτι να πω, το λέω γιατί αλλιώς θα σκάσω. Εκφράζομαι ανοιχτά, ειλικρινά, με πάθος και χωρίς φόβο σε όλους τους τομείς εκτός από ένα: in my love life. Κι αυτό γιατί είμαι εγωίστρια. Και damaged και vulnerable αλλά ουσιαστικά όλα πηγάζουν από εγωισμό. Και η περηφάνεια είναι εγωισμός. I'm proud, too proud πολλές φορές να δείξω ότι είμαι vulnerable. Δείχνω ότι έχω πάντα τον έλεγχο, ακόμα κι όταν χάνομαι μέσα μου. Φοβάμαι πολλές να δείξω στον άλλο ότι πονάω κι εγώ, ότι όχι, δεν είμαι τόσο δυνατή όσο δείχνω. Φοβάμαι να δείξω στον άλλο ότι τον έχω ανάγκη, ειδικά όταν τον έχω ανάγκη. Να μην φανώ μικρή, αδύναμη. Vulnerable.

Έτσι, δεν έπαιρνα ποτέ την πρωτοβουλία να πω στον άνθρωπο μου, πόσο σημαντικός μου είναι και πόσο τον έχω ανάγκη. Του λέω ότι μου αρέσει και τον θέλω, αλλά δεν του λέω πως τον έχω ανάγκη. Άφηνα τον άλλο να το πει πρώτα, να νιώσω safe και μετά να ανοιχτώ κι εγώ. Λάθος, σωστό, αυτό έκανα. Και δεν το καταλάβαινα τότε, τώρα πρόσφατα μετά από αρκετό soul searching και life coaching το αντιλήφθηκα.

I don't want to be that person anymore.

Πράγμα easier said than done.

Δεν κοιμάμαι καλά τελευταία. Και βλέπω κάτι όνειρα.... Ότι έχω κομμάτια από γυαλί στο στόμα μου και είναι μπροστά μου ο Ταύρος. Κι ενώ ξέρω πως αν τα καταπιώ θα πεθάνω, δεν τολμώ να τα φτύσω μπροστά του γιατί δεν θέλω να με δει να φτύνω.

Αυτό έλεγα στον κολλητό μου. Κι έτσι απέκτησα το trademark του 'κρίκου'. Γιατί υποθέτω και προδικάζω ότι θα με βρει ο άλλος αδύναμη. Προδικάζω και υποθέτω ότι θα με απορρίψει. Κάνω σενάρια, υποθέσεις, από φόβο, εγωισμό, αφέλεια και ανασφάλεια. Και πνίγομαι μέσα σε αυτό και δεν λέω τίποτα. Και τρώγομαι μόνη μου. Και τα κάνω θάλασσα.

I don't want to be that person anymore.

So this time, I decided to say it. Να διεκδικήσω. Να μιλήσω. Να εκφραστώ. Πρώτη.

Δεν ήταν εύκολο. Ούτε ξέρω αν είναι για καλό ή όχι ακόμα. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ξαλάφρωσα. Και ότι με εκτίμησα λίγο παραπάνω. Ότι, αφού θέλω κάτι κι έχω ανάγκη κάτι, οφείλω να το ζητήσω. Voice it. Say it out loud.

Μου το χρωστούσα. Χρόνια τώρα.


17 σχόλια:

  1. Αχ, λατρεμένο κομμάτι έβαλες!

    P.S: wise choice tinks ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. how?
    πώς? πώς? πώς?
    επδ εν τούτα που με τρων και μένα
    εν μπορώ ναδείξω αδύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μην φανταστείς ότι είναι το ευκολότερο πράγμα in the world και πως everything will magically fall into place. Το παλεύω ομως. Το θέλω.

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν θα σου κάνει καλό που θ'ακούεις την "αντιπερα όχθη"...
    Εγώ είμαι και δείχνω αδύναμη.Όταν έχω αναγκη κάποιον, όχιμόνο το λέω με λόγια αλλά το "φωνάζει" όλη η γλώσσα του σώματος μου, είναι "γραμμένο" παντού: στο βλέμμα μου, στη στάση μου, στον τόνο της φωνής μου. Το αποτέλεσμα;; με θεωρούν όλοι αδύναμη και δεδομένη και εύκολα παίρνουν την απόφαση να με τσαλαπατήσουν και να με προσπεράσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως κανένα από τα δύο άκρα δεν είναι καλό: ούτε ο υπερβολικός δυναμισμός αλλά ούτε η ευαισθησία που επιδεικνύεις εσύ (αρνούμαι να χρησιμοποιήσω τον όρο 'αδυναμία'). Πρέπει να πάρεις τα πάνω σου, να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να πιστέψεις και να δεκτείς ότι αξίζεις περισσότερο and then go for it!

      Διαγραφή
  4. Στην τελική για καλό είναι,αν ο άλλος το εκλαμβάνεται σαν αδυναμία τότε πιθανόν να μην σου κάνει.I am glad for you.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Κι εγώ αυτό υποθέτω, πως ό,τι είναι να γίνει και να βγει, για το καλό μας θα είναι.

      Διαγραφή
  5. Εγώ κάμνω το παραπάνω σε ακαδημαϊκά ή θέματα δουλειάς. Ενώ σε όλα τα άλλα δείχνω τι θέλω κλπ (συχνά παρεξηγούμαι αλλά χάνουν τζείνοι που εν διούν λίο χώρο του άλλου τζαι παρεξηγούν τον που την αρχή), σε τούτα τα θέματα ντρέπουμαι. Αν πάω τζι αν μου πει τζι αν του πω τζαι σίουρα εν θα, τζαι φυσικά έννα... Αλλά τελικά άμα ξέρεις τι σου γίνεται εν έχεις αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις. Κάμνεις το τζι όπου φκει.
    Εύχομαι (και πιστεύω) ότι η αλλαγή έννα σου φκει σε καλό! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκφράζομαι ανοιχτά, ειλικρινά, με πάθος και χωρίς φόβο σε όλους τους τομείς εκτός από ένα: in my love life. Κι αυτό γιατί είμαι εγωίστρια. Και damaged και vulnerable αλλά ουσιαστικά όλα πηγάζουν από εγωισμό.

    How very similar I feel to what you've described!!!
    I've sort of did the same with you recently so I know how it feels to feel, vulnerable.
    But you know what? It's better to be real and vulnerable, rather than wonder what if and lose people for a what if...


    Hope u get the response you deserve sweetie. xxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Well, when I realized that my pride and ego was sabotaging me, I decided to take action. Να διεκδικήσω. Hopefully, for the best!

      Διαγραφή
  7. Το μπλογκινγκ όμως βοηθά σε να εκφραστείς έννε; Εννοώ φκάλλεις τα λλίο που μέσα σου, εν πιο εύκολο να μιλάς ανοικτά στο ίντερνετ και να πιάνεις απόψεις που διάφορους ακροατές.

    http://www.youtube.com/watch?v=u31FO_4d9TY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το να πεις το τι έχεις ανάγκη (ή μια βοήθεια) δεν είναι αδυναμία, και αν το δώσουν πίσω (ανταπόκριση εννοώ, όι "έλα το πίσω εν το θέλω!") απλά σημαίνει ότι ενδιαφέρονται, όχι ότι υπάρχει απώτερος σκοπός.
    Αν το πάρει κάποιος σαν αδυναμία... ρόπαλο :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καθαρά προσωπικό μου θέμα, θέμα περηφάνειας. Προσπαθώ να το μετριάσω λίγο. Αν ο άλλος το πάρει σαν αδυναμία, όχι ρόπαλο: απλώς δεν θα είναι για μένα :)

      Διαγραφή