If a writer falls in love with you, you can never die.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Το Μάθημα.


Αλήθεια το πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ούτε μια κατάσταση ή μια συνάντηση, συγκυρία ή "σύμπτωση".

Πιστεύω πως όποιος άνθρωπος μπει στη ζωή μας, έχει να μας δείξει ή να μας διδάξει κάτι. Όπως κι εμείς σε αυτόν εξάλλου.

Με αυτό σαν κρατούμενο, έρχομαι στο επόμενο point μου: Πιστεύω ότι ερχόμαστε στη ζωή για να μάθουμε, να βελτιωθούμε, maybe even make this world a better place. Επομένως, πιστεύω ότι η ζωή μας βάζει συχνά διαγώνισμα, ή εξετάσεις αν θες: έχουμε μάθει αυτό που έπρεπε? Έχουμε κάνει άλματα, μικρά ή μεγάλα για να πάμε παρακάτω ή κοβόμαστε από το μάθημα μέχρι να μας δοθεί ξανά η ευκαιρία από τη ζωή να το δώσουμε και -hopefully- να το περάσουμε?

Αυτό το διάστημα λοιπόν, νιώθω ότι δίνω εξετάσεις. Σε διάφορους τομείς, αλλά το ποστ αυτό προκύπτει με αφορμή ένα θέμα συγκεκριμένο.

Βλέπω το pattern μου, βλέπω πως λειτουργεί η εξίσωση αλλά επειδή βρίσκομαι σε μια κατάσταση αποστασιοποίησης τελευταία, αισθάνομαι ότι χειρίζομαι λίγο πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Αλλά πάλι μέσα μου αναδύεται το θέμα μου που παλεύω καιρό να αντιμετωπίσω και να ξεπεράσω και υπάρχουν στιγμές που νιώθω ότι μπορεί και να με φάει. Και δε θέλω.

Φοβάμαι. Και δε θέλω.

Ανησυχώ, αγχώνομαι και σκέφτομαι. Και δε θέλω.

Κουράστηκα να δίνω συνέχεια το ίδιο μάθημα, κι ενώ έχω διαβάσει, έχω μελετήσει, μου προκύπτει ένα trick question και να τα κάνω θάλασσα.

Οφείλω να έχω περισσότερη πίστη σε μένα, ναι. Οφείλω να έχω και περισσότερη πίστη στη ζωή, στο Θεό, πίστη, απλή και απέριττη, πίστη.

Βαθιά ανάσα να ξεμπλοκάρει ο νους, οι θολές σκέψεις, και πίστη ότι ναι, μπορώ να περάσω το μάθημα.


4 σχόλια:

  1. Μπορούμε να μάθουμε πολλά για τον εαυτό μας και τους άλλους μέσα από όσα συμβαίνουν στη ζωή μας. Το "τίποτα δεν είναι τυχαίο" το έχω πει άπειρες φορές, παρόλα αυτά, άλλες τόσες έχω αναρωτηθεί αν απλά αυτή η διαπίστωση είναι μια εκ των υστέρων παρηγοριά/δικαιολογία που χρειαζόμαστε μέσα στα πλαίσια μιας λογικής που εκλείπει από τις συγκεκριμένες συνθήκες και την διαμορφώνουμε αναλόγως.

    Όπως και να'χει, πιστεύω ότι πολλές φορές θα επαναλαμβάνονται patterns στη ζωή μας μέχρι να ανακαλύψουμε πού υστερούμε. Όλα έχουν να κάνουν με το perception που έχουμε για τον εαυτό μας. Εκείπρέπει να εστιάσουμε και να δουλέψουμε.

    Καλό καλοκαίρι αγαπημένη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μου πεις ότι το πιο δύσκολο είναι να αλλάξεις το pattern. But at least you see it. Ξε/πέρασες και άλλα μαθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή