If a writer falls in love with you, you can never die.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η Αποχή Των Αμνών

Αντώνης Αντωνίου. Φύτος Κωνσταντίνου. Άγγελος Βότσης. Μάριος Κάρογιαν. Αθηνά Κυριακίδου.

Καμαρώστε 5 αρνιά που επιλέξαμε να μας εκπροσωπούν στην Βουλή για να τηρούν τι? Αποχή! Αποχή σου λέει ο άλλος!!

Φίλε μου, είσαι βουλευτής: εκπροσωπείς τον λαό. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να παίρνεις θέση όταν πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Με την αποχή σου, νύπτεις τας χείρας σου και νοητικά μουντζώνεις τους μαλάκες που σε ψήφισαν (και τους μαλάκες-φορολογούμενους που πληρώνουν το μισθό σου). Άρα, παίζεις με Ναι ή με Όχι, αποχή δεν παίζει.

Αν θες να απέχεις από την λήψη μιας σοβαρής απόφασης που πρέπει να πάρει η Βουλή, τότε καλύτερα να απέχεις γενικότερα. Αρνιά! Ε αρνιά! Άχρηστα! Που ούτε για σφάξιμο το Πάσχα δεν κάνετε. Άχρηστοι!

"Δεν μας άφηναν άλλη επιλογή από το να τηρήσουμε αποχή" είπε με υπευθυνότητα η κυρία Κυριακίδου στο δελτίο του Sigma. Και να μην την πιάσεις από το μαλλί να την σύρεις έξω από τη Βουλή μια και καλή. Θες αποχή κυρία μου? Να απέχεις! Διαπαντός! Να ησυχάσεις κι εσύ, να μην ταλαιπωρείσαι από αυπνίες για το τι απόφαση να πάρεις, να ησυχάσουμε κι εμείς νιώθοντας ότι, οι βουλευτές που ε π ι λ έ ξ α μ ε σαν λαός, τουλάχιστον (!!) μπορούν να δείξουν υπεθυνότητα και να πάρουν μια απόφαση.

Δύο εκ των βουλευτών που αναφέρονται παραπάνω έχουν website, με επιλογή επικοινωνίας. Είμαι περίεργη να δω αν λάβω απάντηση. This shall be interesting!

Μου κάνει πολύ creepy dejavu το σημερινό... Άλλο ένα βροντερό όχι της Κυπριακής Βουλής στην Τρόικα, παραμονής του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.. Ας ελπίσουμε ότι η Αποχή των Αμνών δεν θα καταλήξει σε Ψυχώ!

5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσόστομη!

    Παρεμπιπτόντως, όσο οι βουλευτές / πολιτικοί δεν τρώνε ξύλο, προκοπή δεν θα δούμε. Διαδηλώσεις και μαλακίες. Ποιός μας λαμβάνει υπόψη; Ποιός μας υπολογίζει; Ένας εξ αυτών να φάει μια ξώφαλτση; Ένας να περιποιηθεί τα παιδιά τους, τους γονείς τους, τους συζύγους τους, θα σου πω εγώ αν θα κρατούν αποχή ή αν θα μας πουλούν πνεύμα. Ξύλο και μάλιστα άγριο!

    Ο άλλος το '11 σκότωσε δεκατρείς, κι αντί να τον έχουμε βιάσει εκ περιτροπής σε κάποια πλατεία, του δίνουμε ακόμα βήμα να λέει τις αρλούμπες του.

    Μία είναι η λύση: Ξύλο και γαμήσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η δική μου έγνοια ήταν ότι θα γίνει παράδοση κάθε παραμονή Καθαράς Δευτέρας. Αλλά γλυτώσαμε το κακό γιατί το νέο σχέδιο θα πάει την Τρίτη.
    Διότι πιάσαμε την ποκριάδα που πριν τσιε εμάθαμε...

    Είμαι πολύ περίεργος αν θα σου απαντήσουν. Ακόμα και το στάνταρτ μήνυμα ότι διαβάζουν όλα όσα πιάνουν και ότι τους δίνουν σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έσιεις απόλυτο δίκαιο!! Πως ακριβώς η αποχή εν πολιτική θέση; εν για αυτό που τους πληρώνουμε; Εν για αυτό που τους εβάλαμεν τζιαμέ για να νομοθετούν εκ μέρους μας τζιαι τάχα μου για το συμφέρον μας; δειλοί, δειλοί τζιαι μικροί.
    εν όπως το ανέκδοτο.
    "-είσταστεν αναποφάσιστος;
    -και ναι και όχι"

    Είχα στείλει τζιαι εγώ μέηλ σε ούλλους τους βουλευτές, τότε με το μνημόνιο. Απάντησε μου μονο ένας. που τους 56.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. In case you were wondering, πήρα μόνο μια απάντηση, Κι αυτή των τριών προτάσεων, οι δύο εκ των οποίων ακούγονται σαν προεκλογικό σύνθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή