If a writer falls in love with you, you can never die.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Όλα Ανοιχτά

Ναι, ίσως τελικά να είναι ο Μάιος ο αγαπημένος μου μήνας. Αλλά, δεν είναι προσωπικό.

Ανέκαθεν είχα μια αδυναμία στις πρώτες ζεστές μέρες μετά από καιρό, και αυτά τα φιλόξενα βράδια που μυρίζουν άνοιξη και ελπίδα. Και συνήθως αυτά τα συναντάς τον Μάιο.

Θυμάμαι πριν χρόνια, έτυχε Πρωτομαγιά, three in a row κατακρίβεια, να μου βγουν πολύ ξινές.

Φέτος, πες το τυχαίο? Πες το, payback? Πες το, don't read too much into it? Είχα μια πολύ ωραία Πρωτομαγιά. Ανέλπιστα ωραία.

Και κέρδισε πόντους φέτος ο Μάιος.

Κάθομαι στην ίδια καρέκλα στο τραπέζι και γράφω, όπως κάνω πάντα εξάλλου. Η μόνη διαφορά, πως είναι όλα είναι ανοιχτά. Πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες.

Να μπει δροσερό αεράκι, να φύγει η μπόχα της μέρας, του χειμώνα, της θλίψης, να μπει κάνει νέο, φρέσκο και γιατί όχι, καλύτερο.

Όλα ανοιχτά. Και με τα του σπιτιού, έτσι και τα ενδεχόμενα. Από το 'sky's the limit' μέχρι το 'δεν ξέρω τι μου ξημερώνει'. Πραγματικά, δεν ξέρω τι θα προκύψει μέχρι το τέλος του μήνα, και που θα με βγάλει.

Όπως οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα, έτσι κι όλες οι πιθανότητες και οι δρόμοι απλώνονται μπροστά μου. Χωρίς κανένα guarantee και χωρίς καμία σιγουριά.

Ίσως μαζί με όλα, να πρέπει να ανοίξουμε το μυαλό μας, τις καρδιές μας, και να πιστέψουμε ότι ίσως, ίσως, αυτή τη φορά να είναι για καλό.

6 σχόλια:

  1. Ίσως μαζί με όλα, να πρέπει να ανοίξουμε το μυαλό μας, τις καρδιές μας, και να πιστέψουμε ότι ίσως, ίσως, αυτή τη φορά να είναι για καλό.

    Στο ευχομαι Τινκς μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αγαπημένο μου να δουλεύω στο PC τη νύχτα έτσι εποχή είναι ειλικρινά όταν έχω ανοικτό το παράθυρο και το αεράκι φέρνει και τις μυρωδιές του φούρνου κοντά στο σπίτι. Και στις 3ς το πρωί να θέλω σάντουιτς.
    No guaranties and all the possibilities.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ο μήνας μου! Ίσως γι αυτό κουβαλώ μια μόνιμα "ανοικτή" διάθεση στο να πειραματίζομαι, να γεύομαι και να απολαμβάνω όλα τα θετικά της ζωής.
    Με αφορμή το ποστ σου, βρήκα αυτό το βιντεάκι Τινκς μου
    https://youtu.be/LjCzPp-MK48
    και σκέφτηκα πόση ομορφιά και μεγαλειο, μέσα στην απλότητά της, κουβαλά η γένεση, το ξεκίνημα αλλά και η διαδρομή μιας ζωής.
    Αξίζει να είμαστε ανοικτοί.
    Δεν υπαρχει εγγυηση ποτέ και για τίποτε.
    Το σίγουρο όμως είναι ότι αν δεν είμαστε ανοικτοί, η ζωή θα φεύγει άχρωμη και ανούσια.
    Αγκαλιά μεγάλη
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή